DOCENTEN

Joyce Vlaarkamp

Oprichtster en docent Zen Shiatsu Opleiding

Afgestudeerd als fysiotherapeute kwam ik in aanraking met shiatsu en dit is de rode draad in mijn bestaan geworden. Ik studeerde bij zoveel mogelijk leraren maar de Zen Shiatsu stijl was mijn favoriet door haar eenvoud, beweeglijkheid en effectiviteit. Daarna bekwaamde ik me in Chinese en Japanse acupunctuur. In 1996 heb ik de Zen Shiatsu Opleiding opgericht, waar de Zen Shiatsu wordt gedoceerd vanuit de Japanse meridiaantherapie. Shiatsu is prachtig sensitief en tegelijkertijd krachtig en effectief en zal me met haar eindeloze variaties en mogelijkheden altijd blijven boeien in behandeling en lesgeven.

 

 

 

Docent opleiding Egon Weersink

Docent aan de Zen Shiatsu opleiding sinds 2001. Afgestudeerd aan de ALO. De oosterse shiatsu en de westerse kijk op bewegen staat bij hem centraal. Dit heeft geresulteerd in zijn bedrijf Tsubotraining, waar de aandacht ligt op alignment, balans en de onderlinge samenwerking van meridianen en hara middels shiatsu, zwemmen en meridiaan strekkingen. Egon heeft een goede kijk op hoe je beweging organiseert en wat je kunt doen om je daarvan bewust te worden, en zo je lichaam beter te gebruiken.

Jelle van Andel

Jelle van Andel

Docent opleiding, begeleider supervisie

Vanuit martiale kunsten geïnspireerd geraakt door oosterse visie op gezondheid. Werkzaam als Shiatsu therapeut en acupuncturist. Grootste inspiratie: beginners mind.

Yoshinori Myashita

Yoshinori Myashita

Yoshi

Yoshinori Myashita of Yoshi zoals de meeste mensen hem noemen was een van de eersten die in Nederland kwam werken en lesgeven in shiatsu. Hij heeft gestudeerd aan het Nippon Shiatsu college in Tokyo bij de toen nog levende Namikoshi en deed daarna praktische ervaring op bij Ichimura Sensei. Hij heeft een schat aan kennis en praktijkervaring die hij graag en rijkelijk deelt met zijn studenten. never a dull moment! Yoshi komt 2 lesdagen bij elk jaar.

Monika Forster

Monika Forster

Gastdocente en docent introductiecursus

Studeerde aan de School voor Nieuwe Dans Ontwikkeling en danste bij Surprapto Suryodarmo die bewustzijn in beweging centraal stelt. Ook shiatsu wordt gegeven vanuit bewuste aanwezigheid in het lichaam en van hieruit ontstond een prachtige dynamische stijl van shiatsu. De combinatie van bewuste aanwezigheid en de visie van de Chinese geneeswijze dat er geen scheiding is tussen lichaam en geest maken dat zij shiatsu ervaart als het in de praktijk brengen van de zoektocht van haar leven. Andere elementen hierin zijn het volgen van het pad van de Boeddha en de Ridhwan School.

Maartje Huibers

Maartje Huibers

Studeerde Shiatsu in Israël en voltooide deze bij Zen Shiatsu Opleiding. Later specialiseerde ze zich in Chi Kung (Healing Tao) en Chi Nei Tsang (orgaanmassage). Zij geeft, naast haar praktijk, veelvuldig les op deze vlakken. Lichaamswerk is voor haar de weg naar bewustzijn op een eerlijke en intense wijze. Ze werkt vanuit gevoel, passie, ervaring, speelsheid en verstilling.

Heidy van Koesveld, begeleider supervisie

Heidy laat zich leiden door nieuwsgierigheid en de veelzijdigheid van shiatsu. Ze wordt enthousiast door het delen van kennis en het begeleiden van studenten tot een volwaardige therapeut met een eigen stijl, binnen de shiatsu-kaders.

 

a-helderman

 

Docent Anatomie Anneke Overmars.

Tijdens mijn opleiding tot fysiotherapeut kwam ik in aanraking met Shiatsu. Vanaf het begin bleef de gedachte:
“Ooit ga ik…”
Nu ben ik Shiatsu therapeut. Op de opleiding ervoer ik het voordeel van een fysiotherapie achtergrond. Doordat ik de kaart van de mens al kende kon ik het meridiaanverloop makkelijker plaatsen. Dit voordeel, van het begrijpen van de menskaart, met de bergen, dalen, rivieren en zeeën,  wil ik overdragen aan de studenten die anatomie volgen.

Lid van Oort (19490

Lidy van Oort

Docent Fysiologie/Pathologie en EHBO

Na haar studie geneeskunde heeft zij zich gespecialiseerd als huisarts en werkzaam als zodanig. Vanwege haar interesse in onderwijs veel onderwijstaken op diverse instellingen. Studie homeopathie, bedrijfsarts en instructuur EHBO. Een duizendpoot met veel hands on ervaring.