NASCHOLING

LET OP!!!
Inschrijven voor een nascholingscursus hoeft niet meer via een inschrijfformulier.
Na inschrijving, via de knop inschrijven en betalen, wordt u direct doorgeleid naar de winkel om te betalen.

Intervisie

Uitwisseling met collega therapeuten over een gezamenlijke cliënt. Hierbij wissel je behandelingsstrategieën en praktijktoepassingen uit na vaststellen van de gezamenlijke diagnose. Het idee is dat we van elkaars ervaringen leren.
Onder leiding van Joyce Vlaarkamp en/of Monika Förster.
De intervisie is van 10:00 – ca. 13:00 uur.
Gratis voor leden.

3 november (let op datum veranderd!).
Onderwerp: uitwisselen van skills geleerd bij de workshop van Masunaga.

Do-In-lessen voor studenten en afgestudeerden van de opleiding!

O.l.v. Barbara Diederiks.
Woensdagochtenden van 8.45 – 9.45 uur vanaf 13 september.
Barbara laat je kennis maken met Do-In-oefeningen en de punten en meridianen die je daarmee beïnvloedt zodat je op een natuurlijke manier je eigen ki stroming aanzet en leert hoe je dat weer aan je cliënten kunt doorgeven.
Kosten: € 200 voor het hele seizoen (september – eind mei), of € 35 per maand.

De 8 oefeningen van brokaat

Op 24 november olv Peter den Dekker een hele dag om aan de serie van 8 oefeningen van brokaat te besteden.

10-17u, kosten € 85, € 50 voor studenten.

DIRECTE MOXA WORKSHOP

Hoe zijn jouw moxa skills? Ben je wel eens klaar met de sterk ruikende sticks? Bekwaam je dan in de toepassing van directe moxa, sterk en nauwelijks belastend qua geur. Moxa geeft een boost aan je behandeling en is heel ondersteunend aan je behandeling, ideaal als huiswerk voor thuis, al is het maar op maag 36. Ondersteun moxafrica en laat je inspireren!

Theorie en praktijkdag  directe moxa., okyu en chinetsukyu.

O.l.v. Joyce Vlaarkamp.
Kosten € 100,-  incl. starterspakketje, de opbrengsten zijn ten bate van moxafrica www.moxafrica.org
26 november 2017 van 10-16u.

Samurai Shiatsu

Op 2 en 3 december a.s. o.l.v. Svenja Schaper, opgeleid door Karin Kalbanter.

Samoerai Shiatsu is een uniek en praktisch lesprogramma voor kinderen tussen de zes en twaalf jaar, dat in andere landen al populair is.
De kinderen oefenen op elkaar met speciaal ontworpen Shiatsu-technieken.
Zo wordt op een eenvoudige en concrete manier het waarnemingsvermogen verbeterd en het bewustzijn vergroot. Het versterkt de lichaam-geest connectie.
Het heeft een positief effect op de concentratie en een gezonde houding, geen overbodige luxe met het steeds groter wordende aantal uren beeldscherm-werk.
Het programma is duidelijk gestructureerd en zo ontworpen dat alle kinderen alle oefeningen zelfstandig en effectief kunnen uitvoeren na drie oefensessies van 45 minuten.
Na deze cursus kun je als Samoerai Shiatsu Trainer aan de slag en bijvoorbeeld het programma op scholen introduceren. Zo bouw je aan team-spirit en respect in de klas.

Tijd: van 10:00-17:00, inloop vanaf 9:30 uur.
Prijs: € 130,- en voor 2 dagen € 250,-. De 2de dag is het vervolg en noodzakelijk om het Samoerai Programma zelfstandig op scholen te geven, incl thee. Lunch indien gewenst zelf meenemen.
Plaats: Lutmastraat 182a, 1073 HG, Amsterdam

Inschrijven via:
dit inschrijfformulier of je kan een mailtje sturen naar: info@samoerai-shiatsu.nl

EHBO herhalingsdag

Zet in je agenda deze jaarlijkse herhaling, 28 januari 2018.

O.l.v. Lidy van Oort en Carline de Boer.
Kosten € 75

Workshop Ampuku olv Philippe Vandenabeele en Hiroko Kobayashi

23& 24 maart 2018 van 10-17u Kosten € 175, voor studenten € 100

We weten inmiddels dat Ampuku een van de belangrijkste bouwstenen heeft gevormd van shiatsu, Philippe en Hiroko besteedden veel tijd om de boeken van Shinzai Ota en schrijvers van zijn tijd te vertalen om deze pijler onder shiatsu meer licht te geven.

Tijdens deze workshop leren we aan de hand van nieuw onderzoek en een moderne vertaling van de “Ampuku Zukai” meer over Japanse buik massage. Onderzoek dat nu kan aantonen dat Ampuku in veel meer opzichten dan vroeger gedacht de voorloper van Shiatsu is. Philippe en Hiroko delen voor het eerst hun nieuw verworven inzichten die verankerd zijn in hun jarenlange praktijk. We leren tijdens de les krachtige Ampuku technieken die direct toepasbaar zijn in onze Shiatsu. Shizuto Masunaga verwees in zijn boeken reeds naar het belang van Ampuku in de Shiatsu praktijk: “ Ampuku is very important part of Shiatsu and can contribute enormously towards helping the critical ill and those patients who require calm but penetrating manipulation. Ampuku therapy not only allows the patient to remain tranquil, it also rehabilitates the patient’s internal functioning and is an important part of diagnosis. Therefore it is important we do not neglect Ampuku therapy”.

LEZING seksuele transformatie door Senior Tao Instructeur Reinoud Eleveld

 Op 1 februari om 1930u.

Reinoud Eleveld zal deze avond uitgebreid vertellen over de Taoïstische visie op seksualiteit en het belang hiervan voor jou als Zen Shiatsu therapeut.
Hij wordt deze avond geassisteerd door Christel van der Meer, Zen Shiatsu therapeut en Vallei-coach.

In de onderstroom doet seksualiteit altijd mee -ook tijdens een Zen Shiatsu behandeling en het is van groot belang je hier bewust van te worden om ten minste 3 belangrijke redenen.

De eerste is: ben jij seksueel veilig? niet alleen voor jezelf maar ook voor je cliënten? (de laatste tijd erg actueel in onze samenleving) De andere gaat over jouw energiehuishouding:  Hoe zit het energetisch met jouw seksuele energie? En hoe zou je deze constante levensstroom meer kunnen benutten? En de derde gaat over (seksueel) wijs worden; het is belangrijk dat wij Zen Shiatsu Therapeuten wijze vrouwen en mannen zijn opdat onze cliënten met hun vragen bij ons blijven komen.

VALLEI TRAINING
In maart start de Vallei training voor Zen Shiatsu vrouwen (zowel studenten als afgestudeerde therapeuten).
Het is een online cursus over transformatie seksualiteit -waar je leert over de Taoïstische visie op seksualiteit in de breedste zin van het woord; zowel op energetisch, fysiek, relatie en maatschappelijk niveau.  De Online training bestaat uit 8 lessen, 8 huiswerkopdrachten en 5 bijeenkomsten in de DOJO. Mannen kunnen zich gaan aansluiten bij een andere trainer.
 De toegang is vrij voor studenten en afgestudeerden.

 

 

 

BIJHOUDEN MEDISCHE BASISKENNIS

Nu jullie je Cpion diploma hebben behaald moeten we die bij blijven werken. Idee is om interessante leraren, gezondheidswerkers en gastsprekers uit te nodigen om jullie op een wervelende manier up to date te houden.

Rondom het Bekken olv Anneke Overmars
Het bekken en de Bekkenbodem

Het bekken en de bekkenbodem zijn fundamenteel voor ons functioneren. Een disbalans in dit gebied kan leiden tot tal van klachten. Veel van deze klachten zitten al jaren in het taboe hoekje. Zo langzaam aan mogen ze eruit, maar worden ze vaak verkeerd geïnterpreteerd of gebagatelliseerd.
Tijdens de nascholing wordt er aandacht besteed aan de bouw en werking van het bekken en de bekkenbodem, tevens zullen veel voorkomende klachten worden besproken. Praktisch gaan we enkele tests uitvoeren en oefeningen doen voor het bekken en de bekkenbodem. Dus laat je tena lady thuis en kom leren over het bekken. Ook welkom voor heren!

19 november van 10 -13 uur.
Kosten € 37,50,-.

BIJHOUDEN MEDISCHE BASISKENNIS

Schildklier fysiologie/pathologie o.l.v. Lidy van Oort

26 januari van 10-13 uur.
Kosten € 37,50

Shiatsu rondom zwangerschap met Suzanne Yates

14 & 15 april 2018 o.l.v. Suzanne Yates die shiatsu rondom zwangerschap tot haar specialisme maakte en al vele mensen heeft opgeleid rond dit thema. Als je vaker werkt met zwangeren is dit je kans om te begrijpen hoe je het zo comfortabel mogelijk kunt maken voor je cliënte, maar vooral ook hoe je diverse condities tijdens de zwangerschap, misselijkheid, bekkeninstabiliteit, kunt verlichten of verhelpen. Een must voor iedere shiatsu beoefenaar, man of vrouw!
Voertaal Engels.
Kosten: € 250,-
Zie: Wellmother.org

It will extend your awareness of the role of the Extra ordinary vessels as well as the role of the other meridians.

yates-3-web-150x150 yates-2-web-150x150 yates4web-150x150

Bekijk ook de video