NASCHOLING

LET OP!!!
Inschrijven voor een nascholingscursus hoeft niet meer via een inschrijfformulier.
Na inschrijving, via de knop inschrijven en betalen, wordt u direct doorgeleid naar de winkel om te betalen, wij beiden krijgen daarvan een schriftelijke bevestiging.

Anatomie van de Voet en Enkel

29 juni van 10 -13 uur olv Anneke Overmars

De voet en de enkel. Bijzonder om te beseffen dat ze samen het volledige gewicht van het lichaam kunnen dragen en zelfs in beweging kunnen zetten. Terwijl sommige van de botten in je voet nog veel dunner zijn dan je pink!
Op deze ochtend gaan we de voet en de enkel bestuderen, evalueren, inspecteren en onderzoeken. Ook zullen we kijken naar het effect van de stand van de voeten op de rest van het lichaam. Uiteraard zullen we zo nu en dan een uitstapje maken naar de meridianen.
Tip: Trek een degelijke onderbroek of korte broek aan.

De meridianen van Masunaga

Je meridiaankennis aanscherpen en nieuwe technieken eigen maken.

Twee dagen leren, verfrissen, uitwisselen.
6 & 7 Juli van 10 – 17 uur, als eerste van een serie van meerdere weekends.

Onder leiding van Joyce vlaarkamp.
Kosten € 175,-

De Nieuwe Zitkata

Leer de vernieuwde Zen Shiatsu Zit kata!  Een prachtige nieuwe kata met veel dynamische vormen, een verrijking voor jezelf en je praktijk!

Olv Egon Weersink

op zondag 8 september van 10-16u

Kosten € 100

 

 

De Drie Schatten (San Bao)

In Marokko, onder leiding van Joyce Vlaarkamp
Van 9-16 november 2019

Als je goed contact maakt met je eigen instellingen is het makkelijker om vandaar uit diagnose te stellen op de instellingen van je cliënt.Deze week is een onderzoek naar de schatten Shen, Ki en Jing en hoe dat in te zetten als behandelaar. Je maakt kennis met de principes van deze drie schatten, hoe ze te benaderen en hoe het toe te passen in een behandeling, een must voor elke behandelaar!
Een week shiatsu les aan de prachtige kust van Taghazout, Marokko.
Verheug je alvast op: frostsurfandyoga.com/paradis-plage/food-and-cuisine

Kosten zijn € 950 incl. logies, ontbijt en diner, exclusief het vliegticket, boek die top tijd! (vliegen op Agadir).

 

Het werk van shiatsu therapeut Nick Pole is een prachtig samengaan van clean questions die het zen aspect van de behandelaar trainen, de ego-loze staat van luisteren en de juiste vragen stellen zonder aannames en een verstilde vorm van aanraking.

Op 29 en 30 november is de basis tweedaagse van Clean Questions.

Kosten zijn € 250

Voor mensen die reeds met hem trainden is er de mogelijkheid een extra dag te trainen over  Post Traumatic Growth op 1 december. Meer informatie volgt.

Kosten zijn € 125

Op zaterdag 11 januari 2020 van 10-16u kan je leren directe moxa toe te passen om het lichaam te ondersteunen in yang en immuniteit.

Je leert uitgebreid de historie en theorie, je leert de moxa rollen en kneden en de toepassing van de meest gebruikte punten.

Onder leiding van Joyce Vlaarkamp

Shiatsu studeren in Kioto, Japan met Haruhiko Masunaga Sensei.

Ga maar sparen voor over een paar jaar!

Shiatsu studeren in Japan is een bijzondere ervaring omdat je eindelijk je vak in de originele context ziet. Eindelijk valt alles samen,de vormen om je heen, de stilte, het eten, de mensen en niet in het minst de lessen van de zoon van de grondlegger van Zen Shiatsu: Haruhiko Masunaga. Zijn stijl van lesgeven is subtiel en dynamisch en er is een enorme hoeveelheid stof over te dragen.De eenvoud van zijn stijl dwingt diep respect af en hij is onvermoeibaar om het je te laten ervaren.

Eerdere keren kregen we les in Tokio, maar omdat Kioto in onze optiek gewoon de mooiste stad is hebben we dit jaar een honderd plus oud traditioneel huis gehuurd op steenworp afstand van het Keizerlijk paleis waar we op de rijstmatten les zullen hebben. We hebben het zo gepland dat jullie er zullen zijn midden in de kersenbloesem periode, de mooiste periode van het jaar. Het huis heeft wel 6 slaapkamers variërend van 2 tot 6 slaapplaatsen en een prachtige traditionele tuin, met de schuifdeuren open kunnen we optimaal genieten. We brengen onze eigen vertaler Thomas van Els mee zodat je optimaal kunt studeren.

Datum van aankomst is zaterdag 6 april, vertrek 13 april 2019. Vanaf de namiddag op zaterdag kunnen we in het huis, er is dan zaterdagavond en zondag tijd om te acclimatiseren en de stad te verkennen. Vanaf maandag zullen we dagelijks shiatsu les hebben van 9.30 tot 17u, met een lunchpauze. Dagelijks beginnen we met de meridiaanstrekkingen, er zal uitleg zijn en Masunaga Sensei zal je meenemen in buikdiagnostiek, rug manipulaties en heel veel op de meridiaan aangezette technieken met elleboog en knie. Onvoorstelbaar mooi en nergens anders zo te leren. Hij laat elke techniek op iedereen voelen, zodat je weet hoe het zou moeten zijn.Je shiatsu zal nooit meer hetzelfde zijn na deze ervaring.

De lessen zijn maandag t/m vrijdag 8 t/m 12 april van 9.30-17 u met een lunchpauze tussen de middag.

Woensdagmiddag is vrij en  hebben we  een trip naar de Daitokuji Tempel  georganiseerd voor een thee ceremonie en een ongelooflijk bijzondere traditionele boeddhistische maaltijd. Nooit at je zoveel soorten tofu!

Op de avond van vrijdag 12 April zullen we een aantal uur werken met Kokumai Sensei die een techniek ontwikkelde voor de behandeling van Hart patiënten. Kokumai Sensei is een cardioloog die merkte dat met oefeningen er veel aan preventie van hartgerelateerde klachten gedaan zou kunnen worden en zette daar een systeem voor op. Wij zullen daar kennis mee maken. Een unieke kans!

 

 De maaltijden zijn voor eigen rekening, er kan ev in het huis gekookt worden. De reis boek je zelf ( NB: Osaka/Kansai airport liefst vertrek op 5 april.) Er zijn voldoende uitstapjes mogelijk vanaf het prachtig gelegen huis vlak naast het Keizerlijk paleis, bv naar de wijk Gion, het filosofen pad en de vele ongelooflijk prachtige tempels. Voor en nadien is er natuurlijk de mogelijkheid rond te reizen. Eventuele uitstapjes en verder reizen bepaal je zelf.