NASCHOLING

Via de knop inschrijven en betalen, wordt u direct doorgeleid naar de winkel om te betalen. Wij beiden krijgen daarvan een schriftelijke bevestiging. Het bewijs van deelname krijgt u na afloop van de nascholing.

Lokatie  De meeste nascholing vinden plaats op de locatie van de opleiding, de dojo: Geleenstraat 34, 1078 LG Amsterdam. Op de contact pagina vindt u de route.

Betalingsvoorwaarden  Na betaling heeft u een bedenktijd van 14 dagen waarbinnen u kosteloos kunt annuleren. Na verstrijken van die periode betaalt u bij annulering 10% van de kosten tot  een maand voor de workshop en 100% bij latere annulering.

Osteoporose, lezing MBK van Lidy van Oort

Osteoporose, Carpaal tunnel syndroom, Hielspoor  Een vrouwenonderwerp of……..lopen mannen ook risico?

Kun je het voorkomen?

Kun je het behandelen of zijn dit aandoeningen die alleen door de huisarts of orthopeed behandeld worden?

 

Op 9 oktober en 10 januari van 10-13u

kosten € 50

OPFRIS SHIATSU

Het kan gebeuren dat je op een gegeven moment blijft steken in behandeltechnieken die wel een nieuwe impuls kunnen gebruiken. Laat je inspireren door alle nieuwe kata’s, behandelvormen en vind het plezier terug van de ongelooflijke rijkdom aan vormen die Zen Shiatsu heeft.

Ben je ook even uit de roulatie geweest of door drukke werkzaamheden niet toegekomen aan het geven van shiatsu?
Dan is er nu de mogelijkheid om het nieuwe jaar goed te beginnen en mee te doen aan de “Zen Shiatsu Refreshment Days” onder leiding van Egon Weersink.Twee dagen opnieuw in de Zen Shiatsu duiken. Alle kata’s komen aanbod, zodat je weer vol energie en passie met shiatsu aan de gang kan gaan. Doe het voor je zelf en/of om het te delen om shiatsu te geven aan anderen.
Ervaar deze twee dagen hoe mooi Zen Shiatsu is en dankbaar is om het te geven. Leer over de ontwikkelingen en groei die Zen Shiatsu doormaakt en blijft vormen.

Olv Egon Weersink

nieuwe data volgen!

Kosten: € 125 per dag,

Geaccrediteerd voor 7 NAP bij Zhong.

MBK nascholing:

LEZING ANNEMARIE BEINTEMA OVER CANCER CARE

Op 13 november 2020 van 13-16u
Gratis voor studenten, voor afgestudeerden € 25,-

Er is steeds meer vraag naar goede nazorg bij kanker. Dit komt doordat steeds meer mensen kanker krijgen en deze ziekte overleven. Kanker patiënten kunnen jaren later nog chronisch vermoeid zijn, met concentratieproblemen of angsten kampen en andere restverschijnselen hebben van de behandelingen. Het vereist veel veerkracht en energie om weer helemaal fysiek, emotioneel en sociaal maatschappelijk te herstellen.

Annemarie Beintema, oprichter en directeur van Cancer Care Center, zal een lezing geven over oncologische nazorg. Naast de medische basiskennis, komen ook de meest voorkomende gevolgen en het belang van een integrale aanpak aan bod.

Inhoud

  • Medische basiskennis: wat is kanker, meest voorkomende ziektebeelden, diagnostische mogelijkheden en behandeling
  • De late (na)effecten van kanker of van een kankerbehandeling
  • Belang van de integrale benadering en casemanagement
  • Positieve gezondheid
  • Zelf management

Het Cancer Care Center ondersteunt (ex) kanker patiënten weer sterker en vitaal te worden.  Fysiek, psychisch en sociaal-maatschappelijk, zodat ze vanuit eigen kracht de regie over hun leven, werk en deelname aan de maatschappij weer op kunnen pakken.

Directe Moxa

Theorie en praktijk in één dag

16 januari van 10-16u.olv Joyce Vlaarkamp

Kosten € 125 incl moxa starterpakket

 

moxa

SHIATSU OP DE BANK

Als je shiatsu op de bank wilt beoefenen is het nodig je techniek aan te passen. Het is extra belangrijk dat je goed op je voeten staat, de verbinding met je hara en je handen voelt zodat je goed vanuit je centrum blijft werken. In de warming up geven we hier aandacht aan.

We zullen onderzoeken hoe je de technieken die je normaal op de futon gebruikt kunt vertalen naar het werken op de bank (b.v. buikdiagnose, schouderbehandeling in zijligging, strekkingen). Speciaal veel aandacht voor het werken met de elleboog; je ontvanger ligt daarvoor op een ideale hoogte. Er is ruimte voor vragen: samen gaan we op zoek naar oplossingen die goed bij jouw lichaam en jouw stijl van behandelen passen.
Wordt binnenkort aangekondigd o.l.v. Monika Forster.

Kosten € 125,-
Studentenprijs € 75
Accreditatie van Zhong voor 7 NAP.

EHBO ORANJE KRUIS DIPLOMA CURSUS

Korte intensieve diploma cursus voor je verplichte EHBO diploma:
Leer condities herkennen, adequaat handelen, reanimeren, de AED bedienen, verbanden leggen, positioneren.
Onder leiding van Wout Veldhuizen, Oranje kruis instructeur.
Wanneer: wordt verplaatst

Kosten zijn € 285, waarbij inbegrepen een lesboek, examen en inschrijving bij het Oranje kruis.

LEZING YAN SCHROEN

de optiek van de Oosterse geneeskunde op het Corona virus

Yan Schroen kan als geen ander uitleggen hoe we dit virus kunnen bezien vanuit de Oosterse geneeskunde. Hij zal dat doen aan de hand van de 6 divisies en leidt je langs de geschiedenis van de 100 scholen.Vanuit zijn kennis van biochemie, taoïstische filosofie, acupunctuur en kruidengeneeskunde krijg je inzicht in een systemisch denken die zijn weerga niet kent. Mis dit niet!

Je kunt de zoomsessie alsnog opvragen om dit tijdloze document te kijken en  luisteren.

Kosten: € 25.

 

Masunaga Haruhiko Sensei

De nascholing wordt verplaatst naar voorjaar 2021.

Hij is een meester in het geven van supportive pressure en beweegt met een enorme flow alsof hij het lichaam bespeelt met elleboog en knieën. Naast diagnostische en meridiaan technieken onderwijst hij ook manipulatie technieken van wervelkolom en div. gewrichten. Kortom: je shiatsu is nooit meer hetzelfde.

Omdat de Sensei graag kleine groepen lesgeeft, is er een limiet van deelname van 20 mensen.
De afgestudeerden en studenten van de Zen Shiatsu Opleiding hebben voorrang. Je kennis van de extensies is een must voor de gevorderden, anders wordt je verzocht mee te doen met de beginners.