NASCHOLING

Via de knop inschrijven en betalen, wordt u direct doorgeleid naar de winkel om te betalen. Wij beiden krijgen daarvan een schriftelijke bevestiging. Het bewijs van deelname krijgt u na afloop van de nascholing.

Lokatie  De meeste nascholing vinden plaats op de locatie van de opleiding, de dojo: Geleenstraat 34, 1078 LG Amsterdam. Op de contact pagina vindt u de route.

Betalingsvoorwaarden  Na betaling heeft u een bedenktijd van 14 dagen waarbinnen u kosteloos kunt annuleren. Na verstrijken van die periode betaalt u bij annulering 10% van de kosten tot  een maand voor de workshop en 100% bij latere annulering.

De Nieuwe Zitkata

De zitkata is een prachtige manier van beginnen aan een behandeling, je bent nog op gelijke hoogte en hebt een mooi overzicht van rug, schouders en nek in de strijd tegen de zwaartekracht. Het is ook een mooie afsluiting om weer in de wereld te komen. We hebben de kata in de loop der jaren aangepast en mooier gemaakt en Egon Weersink kan je als geen ander vertrouwd maken met de kata en de technieken. Het is een prachtig nieuwe kata geworden met met veel dynamische vormen, een verrijking voor jezelf en je praktijk!

Een must voor iedereen die deze kata nog niet kent!

Olv Egon Weersink

Nieuwe datum! zondag 15 december 2019  van 10-16 uur

Kosten € 105, inclusief het nieuwe zitkata boekje.

Accreditatie van Zhong voor 5 NAP

 

Medicijn Boeddha bekrachtiging

Vrijdag 18 oktober van 19.30 – 21.30 uur

Net als voorafgaande jaren bezoekt de Tibetaanse leraar en monnik Tulku Sonam ook dit jaar weer de dojo op de Geleenstraat.

Op speciaal verzoek zal hij dit jaar opnieuw de bekrachtiging van de Medicijn Boeddha geven.

Tulku Sonam benadrukt dat het voor mensen, werkzaam in helende beroepen, bijzonder effectief is om een verbintenis te hebben met de Medicijn Boeddha. Ook als je een voorafgaand jaar bent geweest dan is het heilzaam om de bekrachtiging te hernieuwen.

Bijdrage € 25,00 (inloop vanaf 19.00 uur)

Reserveren via: contact@paulhilkens.com

DE MASUNAGA MERIDIANEN 

De extensies van Masunaga zijn in feite de interne banen en connecties die romp en ledematen en diagnostische zones met elkaar verbinden en het verhaal vertellen waar de meridianen over gaan. Bovendien zijn ze altijd in beide ledematen terug te vinden, wat ze heel bruikbaar maakt. In de weekends zullen we telkens een aantal van de meest gebruikte extensies doornemen en met prachtig nieuwe technieken tot leven brengen zodat je ze je eigen kunt maken.

Twee dagen leren, verfrissen, uitwisselen.
Op 26& 27 oktober 2019 van 10 – 17 uur, als tweede van een serie van meerdere weekends.

Het volgende weekend is op 22 en 23 februari 2020 van 10-17u

Onder leiding van Joyce Vlaarkamp.
Kosten € 175,-

voor studenten/net afgestudeerden € 100

Accreditatie van Zhong is 12 NAP per weekend

De Drie Schatten (San Bao)

In Marokko, onder leiding van Joyce Vlaarkamp
Van 9-16 november 2019, vliegtickets zelf boeken ( transavia/easy jet)

Zhong accreditatie: 27 NAP

Voorwaarde voor deelname: derde of vierdejaars student of afgestudeerd shiatsu therapeut.

Als je goed contact maakt met je eigen instellingen is het makkelijker om vandaar uit diagnose te stellen op de instellingen van je cliënt. Deze week is een onderzoek naar de drie dantiens en hun schatten Shen, Ki en Jing en hoe dat in te zetten als behandelaar. Je maakt kennis met de principes van deze drie schatten bij jezelf; hoe ze te benaderen en hoe het toe te passen in een behandeling. Je zult merken dat het je afstemmen op deze as een verrijking wordt voor jou als behandelaar! De week wordt gegeven aan de kust van Zuid Marokko in een prachtig gelegen yoga villa in Imi ouaddar, een klein dorpje vlakbij surfers dorp Taghazout, Marokko. De villa heeft een prachtige dojo bovenop het huis met een dakterras, er is ook een zwembad, een hottub en sauna en is op loopafstand van het strand en een klein dorpje. We zien de vissersboten vertrekken en aankomen en je kunt verse vis kopen en laten grillen bij de restaurants voor de lunch.
Verheug je alvast op: https://www.dfrostsurfandyoga.com/location/villa-surya-paradis-plage

Schema

We doen in de vroege ochtend buiten op strand of op het dak van de villa meridiaanstrekkingen, daarna ontbijten we buiten op de binnenplaats, met heerlijk veel vers fruit en groentes. We werken tot de lunch, daarna ben je vrij om te wandelen, zwemmen, surfen. Eén namiddag zullen we met de groep naar de Hamam gaan, 2 keer zullen we gezamenlijk onze instellingen oefenen op de sup plank op zee. Op woensdag ben je vrij, er is dan de mogelijkheid een trip te plannen naar Essaouira of Paradis Plage of surf les te nemen. Deze zijn voor eigen kosten.

Kosten zijn € 950 incl. logies, ontbijt en diner, exclusief het vliegticket, boek die op tijd! De vlucht is op Agadir, transavia en easy jet vliegen erop. Je wordt van het vliegveld gehaald en gebracht.Geef je je aankomst tijd door?

Ervaring van Myrte:

“Een bijzondere week waarin je gevoel krijgt met de verschillende manieren van werken met Ki, en waarin je ondervindt wat de kracht is van afstemming op jezelf (het innerlijke landschap) voorafgaand aan de behandeling van je cliënt.
 Joyce neemt je mee in de essentie van Ki: het proces van waarnemen en gewaarwording. Het heeft mij verdieping gegeven die ik meteen praktisch heb toegepast in de behandelingen. Een afwisselende en waardevolle week met veel nieuwe inzichten, vol kleur, maar ook heel veel plezier, ontspanning, Do-In bij zonsopkomst, water, overheerlijke maaltijden en een prachtige kennismaking met de schoonheid van Marokko”
 

Ervaring van Thelma:

“Naast de heerlijke plek Taghazout in Marokko om in november te verblijven (zon, zee en strand), de luxe van ‘ons eigen huis met bubbelbad’ en het heerlijke eten, was het echt een cadeautje om een week lang onder begeleiding van Joyce te trainen met nieuwe invalshoeken. We hebben gemediteerd, onze ‘inner smile’ gericht op onze eigen organen en verschillende niveaus verkend waarin je shiatsu kan geven. Vanuit welk bewustzijn ontstaat je behandeling, is het vanuit jing (lichaam), shen (hart) of chi (energie)? Op ieder niveau kan je shiatsu geven, maar de gewaarwordingen maken het verschil. Durf je daar naar te luisteren tijdens de behandeling en wat gebeurt er dan? Ik stond versteld van de informatie die in me opkwam tijdens de oefeningen. Ik vond ook de verhalen die Joyce kent over ons innerlijk landschap heel erg leuk, zoals dat van de weefster en de jongen in het hartvuur. Wat doen zij daar en waar staan zij symbool voor? Kortom, een verrijkende ervaring voor iedereen die toe is aan verdieping! Daarnaast vond ik het heel fijn dat er voldoende ruimte was voor relaxen, een boek lezen en mooie excursies in de omgeving.”

 

 

ANATOMIE NASCHOLING – HET SCHOUDERGEWRICHT

ZONDAG 17 november van 10-17u

olv Anneke Helderman, shiatsu en fysio therapeut.

Schouderklachten komen steeds vaker voor. Daarom op veler verzoek, nogmaals de MBK nascholing van de schouder. Dit keer een hele dag! Zodat we alle ruimte hebben voor de anatomie, veel voorkomende aandoeningen, de koppeling tussen de meridianen en schouderklachten, maar ook alle tijd hebben voor praktijk. We gaan observeren, palperen, testen en behandelen.

kosten € 90

CLEAN QUESTIONS AND POST-TRAUMATIC GROWTH

Het werk van shiatsu therapeut Nick Pole is een prachtig samengaan van clean questions die het zen aspect van de behandelaar trainen, de ego-loze staat van luisteren en de juiste vragen stellen zonder aannames en een verstilde vorm van aanraking.

Op 29 en 30 november 2019 is de basis tweedaagse van Clean Question, les is in Engels.

Zhong accreditatie: 12 NAP

Nick Pole’s work integrates Shiatsu, Sei-Ki, Clean Language and various mindfulness-based approaches that are now becoming an accepted part of integrated healthcare worldwide. He has over 25 years experience integrating eastern and western approaches as a mind-body therapist and has also trained in Mindfulness-Based Cognitive Therapy. He is the director of London Mindful Practitioners, a non-profit support group for health professionals who use mindfulness in their work, and his book, ‘Words That Touch’ (2017), is a comprehensive guide to using Clean Language in mind/body therapy.

Deze video is illustratief:   https://nickpole.com/videos/

Kosten zijn € 250

Voor mensen die reeds met hem trainden is er de mogelijkheid een extra dag te trainen over  Post Traumatic Growth op 1 december met als thema:  THE HEART OF EMPTINESS: Finding a way through Trauma to Growth with Shiatsu and Clean Language.

POST TRAUMATIC GROWTH

Trauma can make us refugees inside our own bodies. By keeping a person in a permanent state of hyper-arousal, it can separate them from their normal sense of self and make them more vulnerable to feelings of anxiety, anger, guilt or depression. In the past 30 years, somatically-oriented ways of working with trauma using movement, mindfulness and bodywork have established themselves alongside the traditional psychological approaches. At the same time but less well-known, the study of Post-Traumatic Growth has shown us how some people are able to transcend traumatic experience to find a more resonant sense of self and a deeper appreciation of life than they ever had before they experienced trauma.

Shiatsu offers many effective ways to work with trauma. In this workshop we explore how Clean Language can help build the client’s sense of safety and trust in their own body so they can benefit more deeply from the shiatsu treatment. We also explore how traditional Eastern concepts like emptiness, presence and beginner’s mind – as well as the western tradition of Improv-theatre – can help us facilitate this kind of post-traumatic growth for our clients.

Integrating Clean Language and Shiatsu, we will combine theory with demonstrations and practical shiatsu work on each other to include:

A brief review the various types of trauma and their key clinical aspects.

Eastern and western concepts of Post Traumatic Growth with case studies from fiction and real life,

How to integrate metaphor and movement into your shiatsu sessions to help clients learn and grow from traumatic life experience.

What we personally need as practitioners to be able to work safely and sustainably with trauma.

This experiential one-day workshop is intended for shiatsu practitioners and other mind-body therapists who have already done an introductory workshop on Clean Language either with Nick Pole or another teacher, online or face-to-face, or who have read Nick’s book ‘Words That Touch’ and are using it in their practice. Participants in the Introductory workshop on 29/30th Nov are welcome to join the Trauma workshop on 1st Dec.  Bekijk: https://nickpole.com/articles/

Kosten zijn € 125. Mocht je alle 3 dagen doen krijg je € 50 korting.

Accreditatie van Zhong is aangevraagd

TOEPASSEN VAN DIRECTE MOXA

Moxa is een meesterlijke tool die niet mag ontbreken in je praktijk. Gebruik het om je cliënten te ondersteunen in immuniteit en specifiek tijdens hun chemo kuur of herstel van grote operaties. Het is eenvoudig te leren en enorm effectief.

Op zaterdag 11 januari 2020 van 10-16u kan je leren directe moxa toe te passen om het lichaam te ondersteunen in yang en immuniteit. Je leert uitgebreid de historie en theorie, je leert de moxa rollen en kneden en de toepassing van de meest gebruikte punten.

Onder leiding van Joyce Vlaarkamp

Kosten € 125

Accreditatie Zhong is aangevraagd.

EHBO JAARLIJKSE OEFENDAG

Na het behalen van je EHBO diploma merk dat een jaarlijkse herhaling wel nodig is, we herhalen in groepen alle belangrijke facetten zodat al je tools weer beschikbaar zijn en fris in je geheugen.

Je kunt dit jaar kiezen uit 2 dagen: zondag 26 januari of 2 februari van 10-16u

Olv Lidy van oort, Wout Veldhuizen ea.

 

Shiatsu studeren in Kioto, Japan met Haruhiko Masunaga Sensei.

Ga maar sparen voor 2021 !

Shiatsu studeren in Japan is een bijzondere ervaring omdat je eindelijk je vak in de originele context ziet. Eindelijk valt alles samen,de vormen om je heen, de stilte, het eten, de mensen en niet in het minst de lessen van de zoon van de grondlegger van Zen Shiatsu: Haruhiko Masunaga. Zijn stijl van lesgeven is subtiel en dynamisch en er is een enorme hoeveelheid stof over te dragen.De eenvoud van zijn stijl dwingt diep respect af en hij is onvermoeibaar om het je te laten ervaren.

Eerdere keren kregen we les in Tokio, maar omdat Kioto in onze optiek gewoon de mooiste stad is hebben we dit jaar een honderd plus oud traditioneel huis gehuurd op steenworp afstand van het Keizerlijk paleis waar we op de rijstmatten les zullen hebben. We hebben het zo gepland dat jullie er zullen zijn midden in de kersenbloesem periode, de mooiste periode van het jaar. Het huis heeft wel 6 slaapkamers variërend van 2 tot 6 slaapplaatsen en een prachtige traditionele tuin, met de schuifdeuren open kunnen we optimaal genieten. We brengen onze eigen vertaler Thomas van Els mee zodat je optimaal kunt studeren.

Datum van aankomst is zaterdag 6 april, vertrek 13 april 2019. Vanaf de namiddag op zaterdag kunnen we in het huis, er is dan zaterdagavond en zondag tijd om te acclimatiseren en de stad te verkennen. Vanaf maandag zullen we dagelijks shiatsu les hebben van 9.30 tot 17u, met een lunchpauze. Dagelijks beginnen we met de meridiaanstrekkingen, er zal uitleg zijn en Masunaga Sensei zal je meenemen in buikdiagnostiek, rug manipulaties en heel veel op de meridiaan aangezette technieken met elleboog en knie. Onvoorstelbaar mooi en nergens anders zo te leren. Hij laat elke techniek op iedereen voelen, zodat je weet hoe het zou moeten zijn.Je shiatsu zal nooit meer hetzelfde zijn na deze ervaring.

De lessen zijn maandag t/m vrijdag 8 t/m 12 april van 9.30-17 u met een lunchpauze tussen de middag.

Woensdagmiddag is vrij en  hebben we  een trip naar de Daitokuji Tempel  georganiseerd voor een thee ceremonie en een ongelooflijk bijzondere traditionele boeddhistische maaltijd. Nooit at je zoveel soorten tofu!

Op de avond van vrijdag 12 April zullen we een aantal uur werken met Kokumai Sensei die een techniek ontwikkelde voor de behandeling van Hart patiënten. Kokumai Sensei is een cardioloog die merkte dat met oefeningen er veel aan preventie van hartgerelateerde klachten gedaan zou kunnen worden en zette daar een systeem voor op. Wij zullen daar kennis mee maken. Een unieke kans!

 

 De maaltijden zijn voor eigen rekening, er kan ev in het huis gekookt worden. De reis boek je zelf ( NB: Osaka/Kansai airport liefst vertrek op 5 april.) Er zijn voldoende uitstapjes mogelijk vanaf het prachtig gelegen huis vlak naast het Keizerlijk paleis, bv naar de wijk Gion, het filosofen pad en de vele ongelooflijk prachtige tempels. Voor en nadien is er natuurlijk de mogelijkheid rond te reizen. Eventuele uitstapjes en verder reizen bepaal je zelf.

 

 

EHBO Oranje Kruis diploma

Het EHBO oranje kruis diploma haal je bij ons super intensief en snel, kleine groep, praktisch en effectief. Het is belangrijk dat je de grondbeginselen beheerst, er kan altijd iets gebeuren in de praktijk waarbij je het nodig hebt. En sowieso heel fijn om op zak te hebben.

Wat je leert: controleren van de bewustzijnstoestand, situatie beoordelen en adequaat handelen, delegeren. Je leert de stabiele zijligging, verplaatsen als nodig, beademen en hartmassage. Je leert specifieke verbanden aanleggen en aangepaste handgrepen voor baby’s en kinderen.Overall krijg je overzicht en handelingsbekwaamheid. Je moet het jaarlijks herhalen om up to date te blijven.

Wanneer: Op 2 zondagen en 2 donderdagavonden begin 2020

Olv Wout Veldhuizen.

Kosten € 285 incl lesboek en examengeld, verbandmiddelen en alles wat nodig is. Vaak geheel of gedeeltelijk vergoed door je ziektekostenverzekering.