NASCHOLING

LET OP!!!
Inschrijven voor een nascholingscursus hoeft niet meer via een inschrijfformulier.
Na inschrijving, via de knop inschrijven en betalen, wordt u direct doorgeleid naar de winkel om te betalen, wij beiden krijgen daarvan een schriftelijke bevestiging.

Anatomie nascholing Schoudergewricht

De honderd ziektes beginnen in het schoudergewricht. Alle meridianen in dit gebied: Long, Maag, Dikke en Dunne Darm meridiaan, Nieren en Hartbeschermer kunnen door onbalans pijn en afgenomen beweeglijkheid in het schoudergewricht veroorzaken. Door dit goed te behandelen voorkom je verdere pathologie. Belangrijk dus om goed thuis te zijn in de anatomie!

Onder leiding van Anneke Overmars kijken jullie opnieuw naar de anatomie en pathologie van dit complexe gewricht en zullen jullie doornemen welke meridianen erop van invloed zijn.

Zondag 11 november van 10.00 -13.00 uur.

Vervolg op 24 februari van 10-13u

Onder leiding van Anneke Overmars, fysio- en shiatsu therapeut, onze anatomie juf.

Kosten € 45,-

Meridiaan Shiatsu

De verhalen over de meridianen zijn prachtig overvloedig in hun symboliek. Een dag werken met deze connecties en ze heel specifiek benaderen met meridiaangerichte technieken die de verhalen tot leven doen komen, een dag werken in het innerlijk landschap. Voel opnieuw de connecties en laat je inspireren tot nieuwe ideeën en technieken. Shiatsu is te mooi om routineus te worden!

Deze nascholing is voor shiatsu therapeuten en studenten met hun meridiaankennis op zak .

Op 3 februari  10 – 17 uur o.l.v.  Joyce Vlaarkamp.
Kosten € 125,-.

Studentenprijs € 75,-

Workshop Nick Pole on clean language

How to make the words you say to your clients
the best possible ambassadors for your shiatsu touch.

20 & 21 oktober 2018 van 9.30 – 17.30 uur.
Volgend jaar weer!  Klik hier voor meer informatie.

 

 

De Drie Schatten (San Bao) in het innerlijk landschap

Onder leiding van Joyce Vlaarkamp.

Als je goed contact maakt met je eigen instellingen is het makkelijker om vandaar uit diagnose te stellen op de instellingen van je cliënt. Een onderzoek naar de de drie schatten Shen, Ki en Jing en hoe dat in te zetten als behandelaar.

Een week shiatsu les aan de prachtige kust van Taghazout, Marokko.

Verheug je alvast op: frostsurfandyoga.com/paradis-plage/food-and-cuisine

Volgend jaar weer!

EHBO herhaling
20 januari 2019 van 10 – 16 uur o.l.v. Wout Veldhuizen, Lidy van Oort en Carline de Boer.

Alle updates en alle oude feiten herhalen. Jaarlijks verplicht!
Kosten € 75.-.

Nascholing MBK over Diabetes, alle nieuwe feiten.

olv Lidy van Oort, 3 maart van 10-13u. kosten € 45.

Shiatsu studeren in Japan met Haruhiko Masunaga Sensei.

Shiatsu studeren in Japan is een bijzondere ervaring omdat je het eindelijk in de originele context ziet. Eindelijk valt alles samen, het eten, de mensen en niet in het minst de lessen van de zoon van de grondlegger van Zen Shiatsu: Haruhiko Masunaga. Zijn stijl van lesgeven is subtiel en dynamisch en er is een enorme hoeveelheid stof over te dragen.De eenvoud van zijn stijl dwingt diep respect af en hij is onvermoeibaar om het je te laten ervaren.

We verblijven dit jaar rond de kersenbloesem periode in Kyoto in een prachtig groot traditioneel huis met Japanse tuin waar ook de lessen zullen worden gegeven. Er zijn 6 slaapkamers variërend van 2 tot 6 slaapplaatsen. We brengen onze eigen vertaler mee zodat je optimaal kunnen studeren.

Datum van aankomst is zaterdag 6 april, vertrek 13 april 2019.  De lessen zijn maandag t/m vrijdag 8 t/m 12 april van 9-16 u met een lunchpauze tussen de middag. De kosten zijn inclusief de lessen, het verblijf en de vertaling.

De maaltijden zijn voor eigen rekening, er kan ev in het huis gekookt worden. De reis boek je zelf ( Osaka/Kansai airport) Er zijn voldoende uitstapjes mogelijk vanaf het prachtig gelegen huis vlak naast het Keizerlijk paleis, bv naar de wijk Gion, het filosofen pad en prachtige tempels. We organiseren een trip naar de Daitokuji Tempel voor een thee ceremonie en een ongelooflijk bijzondere traditionele maaltijd. Voor en nadien is er natuurlijk de mogelijkheid rond te reizen. Vooralsnog hebben we gekozen om in deze prachtige stad de lessen te organiseren en te genieten van de bijzondere sfeer van Kyoto. Eventuele uitstapjes en verder reizen bepaal je zelf.

Kosten van de workshop zijn € 1400, de prijs van je ticket varieert afhankelijk van maatschappij rond de
€ 750, samen met etenskosten en uitstapjes moet je rekenen op een totaal van € 2750 – € 3000.

Workshop met Tomas Nelissen: zijn levenswerk over de drie families.

30 & 31 maart 2019 van 10 – 17 uur.
Kosten € 200,-.

Oprichter van de Hara shiatsu school uit Wenen komt zijn levenswerk over de
drie families met ons delen.

Meridianen zijn geen abstracte energiebanen maar het fundament waarmee we in de shiatsu werken, ze zijn de poort naar een complex energetisch universum. Meridianen verbinden alle lichaamsdelen, zintuigen, organen emoties en mentale componenten met een bepaald levensprincipe. In deze workshop ontdekken we het fascinerend concept van de 3 families:

De meridianen binnen een familie werken zo nauw samen dat je ze niet van elkaar kunt scheiden. Door in deze eenheid een harmonie te brengen heb je een directe ingang, beïnvloedt je het hele meridiaan systeem en kom je op een eenvoudige en snelle manier tot zeer goede resultaten.

Kernpunten

  • De filosofie van de 3 families
  • Balansverstoringen effectief aanpakken en corrigeren op de diverse gezondheidsklachten
  • De Driedimensionale diagnose

Met 25 jaar ervaring als projectleider in ziekenhuizen en klinische instituten geeft Tomas Nelissen een solide fundament gebaseerd op zijn eigen ervaringen.