NASCHOLING

LET OP!!!
Inschrijven voor een nascholingscursus hoeft niet meer via een inschrijfformulier.
Na inschrijving, via de knop inschrijven en betalen, wordt u direct doorgeleid naar de winkel om te betalen, wij beiden krijgen daarvan een schriftelijke bevestiging.

Do-In-lessen voor studenten en afgestudeerden van de opleiding!

O.l.v. Barbara Diederiks.
Woensdagochtenden van 8.45 – 9.45 uur vanaf 10 januari.
Barbara laat je kennis maken met Do-In-oefeningen en de punten en meridianen die je daarmee beïnvloedt zodat je op een natuurlijke manier je eigen ki stroming aanzet en leert hoe je dat weer aan je cliënten kunt doorgeven. Een must voor de shiatsu student die Do-in wil leren integreren in de behandelingen. Ook welkom zijn studenten van buiten de opleiding die ook interesse hebben in de achtergronden.

Kosten: € 125,-  voor januari- begin juni , of € 35,- per maand.

Workshop Ampuku o.l.v. Philippe Vandenabeele en Hiroko Kobayashi

23 & 24 maart 2018 van 10.00 – 17.00 uur.
Kosten € 175,-.
Voor studenten Zen Shiatsu Opleiding € 100,-.

We weten inmiddels dat Ampuku een van de belangrijkste bouwstenen heeft gevormd van Shiatsu, Philippe en Hiroko besteedden veel tijd om de boeken van Shinzai Ota en schrijvers van zijn tijd te vertalen om deze pijler onder shiatsu meer licht te geven.

Tijdens deze workshop leren we aan de hand van nieuw onderzoek en een moderne vertaling van de “Ampuku Zukai” meer over Japanse buik massage. Onderzoek dat nu kan aantonen dat Ampuku in veel meer opzichten dan vroeger gedacht de voorloper van Shiatsu is. Philippe en Hiroko delen voor het eerst hun nieuw verworven inzichten die verankerd zijn in hun jarenlange praktijk. We leren tijdens de les krachtige Ampuku technieken die direct toepasbaar zijn in onze Shiatsu. Shizuto Masunaga verwees in zijn boeken reeds naar het belang van Ampuku in de Shiatsu praktijk: “ Ampuku is very important part of Shiatsu and can contribute enormously towards helping the critical ill and those patients who require calm but penetrating manipulation. Ampuku therapy not only allows the patient to remain tranquil, it also rehabilitates the patient’s internal functioning and is an important part of diagnosis. Therefore it is important we do not neglect Ampuku therapy”.

LEZING seksuele transformatie
o.l.v. Senior Tao Instructeur Reinoud Eleveld
31 januari om 19.30 uur (gewijzigd!)

Reinoud Eleveld zal deze avond uitgebreid vertellen over de Taoïstische visie op seksualiteit en het belang hiervan voor jou als Zen Shiatsu therapeut.
Hij wordt deze avond geassisteerd door Christel van der Meer, Zen Shiatsu therapeut en Vallei-coach. In de onderstroom doet seksualiteit altijd mee -ook tijdens een Zen Shiatsu behandeling en het is van groot belang je hier bewust van te worden om ten minste 3 belangrijke redenen.

De eerste is: ben jij seksueel veilig? niet alleen voor jezelf maar ook voor je cliënten? (de laatste tijd erg actueel in onze samenleving) De andere gaat over jouw energiehuishouding:  Hoe zit het energetisch met jouw seksuele energie? En hoe zou je deze constante levensstroom meer kunnen benutten? En de derde gaat over (seksueel) wijs worden; het is belangrijk dat wij Zen Shiatsu Therapeuten wijze vrouwen en mannen zijn opdat onze cliënten met hun vragen bij ons blijven komen.

VALLEI TRAINING
In maart start de Vallei training voor Zen Shiatsu vrouwen (zowel studenten als afgestudeerde therapeuten).

Het is een online cursus over transformatie seksualiteit – waar je leert over de Taoïstische visie op seksualiteit in de breedste zin van het woord; zowel op energetisch, fysiek, relatie en maatschappelijk niveau.
De Online training bestaat uit 8 lessen: 8 huiswerkopdrachten en 5 bijeenkomsten in de DOJO.
Mannen kunnen zich gaan aansluiten bij een andere trainer.
 De toegang is vrij voor studenten en afgestudeerden.

Shiatsu rondom zwangerschap met Suzanne Yates

14 & 15 april 2018 o.l.v. Suzanne Yates die shiatsu rondom zwangerschap tot haar specialisme maakte en al vele mensen heeft opgeleid rond dit thema. Als je vaker werkt met zwangeren is dit je kans om te begrijpen hoe je het zo comfortabel mogelijk kunt maken voor je cliënte, maar vooral ook hoe je diverse condities tijdens de zwangerschap, misselijkheid, bekkeninstabiliteit, kunt verlichten of verhelpen. Een must voor iedere shiatsu beoefenaar, man of vrouw!
Voertaal Engels.
Kosten: € 250,-
Zie: Wellmother.org

It will extend your awareness of the role of the Extra ordinary vessels as well as the role of the other meridians.

yates-3-web-150x150 yates-2-web-150x150 yates4web-150x150

Bekijk ook de video

Shiatsu op de bank

Workshop op 9 juni o.l.v. Monika Forster van 10 – 17 uur

Als je shiatsu op de bank wilt beoefenen is het nodig om je techniek aan te passen; belangrijk is dat je goed op je voeten staat en de verbinding met je hara en je handen blijft voelen, zodat je de shiatsu vanuit je hele lichaam blijft geven.

We gaan verschillende technieken leren die bijzonder mooi passen bij het behandelen op de bank. Ook is er ruimte om de vertaalslag van de futon naar de bank zelf te onderzoeken; op die manier maak je je het behandelen op de bank eigen, je vindt de mogelijkheden en oplossingen die goed bij jouw stijl van behandelen en bij jouw lichaam passen.

 Workshop Nick Pole on clean language

Preview: details volgen.
21 & 22 oktober 2018 van 9.30 – 17.30 uur.
Kosten € 175.

Klik hier voor meer informatie.