NASCHOLING

LET OP!!!
Inschrijven voor een nascholingscursus hoeft niet meer via een inschrijfformulier.
Na inschrijving, via de knop inschrijven en betalen, wordt u direct doorgeleid naar de winkel om te betalen, wij beiden krijgen daarvan een schriftelijke bevestiging.

Anatomie nascholing Schoudergewricht

De honderd ziektes beginnen in het schoudergewricht. Alle meridianen in dit gebied: Long, Maag, Dikke en Dunne Darm meridiaan, Nieren en Hartbeschermer kunnen door onbalans pijn en afgenomen beweeglijkheid in het schoudergewricht veroorzaken. Door dit goed te behandelen voorkom je verdere pathologie. Belangrijk dus om goed thuis te zijn in de anatomie!

Onder leiding van Anneke Overmars kijken jullie opnieuw naar de anatomie en pathologie van dit complexe gewricht en zullen jullie doornemen welke meridianen erop van invloed zijn.

Zondag 11 november van 10.00 -13.00 uur.

Vervolg op 24 februari van 10-13u

Onder leiding van Anneke Overmars, fysio- en shiatsu therapeut, onze anatomie juf.

Kosten € 45,-

Nascholing MBK over Diabetes, alle nieuwe feiten.

olv Lidy van Oort, 3 maart van 10-13u. kosten € 45.

Shiatsu studeren in Japan met Haruhiko Masunaga Sensei.

Shiatsu studeren in Japan is een bijzondere ervaring omdat je eindelijk je vak in de originele context ziet. Eindelijk valt alles samen,de vormen om je heen, de stilte, het eten, de mensen en niet in het minst de lessen van de zoon van de grondlegger van Zen Shiatsu: Haruhiko Masunaga. Zijn stijl van lesgeven is subtiel en dynamisch en er is een enorme hoeveelheid stof over te dragen.De eenvoud van zijn stijl dwingt diep respect af en hij is onvermoeibaar om het je te laten ervaren.

Eerdere keren kregen we les in Tokio, maar omdat Kioto in onze optiek gewoon de mooiste stad is hebben we dit jaar een honderd plus oud traditioneel huis gehuurd op steenworp afstand van het Keizerlijk paleis waar we op de rijstmatten les zullen hebben.We hebben het zo geplanned dat jullie er zullen zijn midden in de kersenbloesem periode, de mooiste periode van het jaar. Het huis heeft wel 6 slaapkamers variërend van 2 tot 6 slaapplaatsen en een prachtige traditionele tuin, met de schuifdeuren open kunnen we optimaal genieten. We brengen onze eigen vertaler Thomas van Els mee zodat je optimaal kunt studeren.

Datum van aankomst is zaterdag 6 april, vertrek 13 april 2019. 

De lessen zijn maandag t/m vrijdag 8 t/m 12 april van 9-17 u met een lunchpauze tussen de middag.

De maaltijden zijn voor eigen rekening, er kan ev in het huis gekookt worden. De reis boek je zelf ( NB: Osaka/Kansai airport) Er zijn voldoende uitstapjes mogelijk vanaf het prachtig gelegen huis vlak naast het Keizerlijk paleis, bv naar de wijk Gion, het filosofen pad en de vele ongelooflijk prachtige tempels. Naast de workshop met Masunaga Sensei zullen we een dagdeel werken met Kokumai Sensei die een techniek ontwikkelde voor de behandeling van Hart patiënten. Daarnaast organiseren we een trip naar de Daitokuji Tempel voor een thee ceremonie en een ongelooflijk bijzondere traditionele maaltijd. Voor en nadien is er natuurlijk de mogelijkheid rond te reizen. Eventuele uitstapjes en verder reizen bepaal je zelf.

Doe mee met deze bijzondere ervaring! Kosten van de workshop zijn € 1400, dit is inclusief de lessen, het verblijf en de vertaling.

In english:( translation of the lessons can be provided in english too)

Experience the roots of your trade in its original settings and study zen shiatsu in Kyoto, Japan in the time of the cherry blossom!. We will study for a week from monday to friday with Masunaga Haruhiko Sensei from april 8 till 12, daily from 10-17u. We rented a beautiful traditonal house close to the emperial palace in central kyoto with original tatami and shoji doors and will have the teaching in the house. We are lucky to be able to translate the lessons of the Sensei by Thomas van Els who has worked with Masunaga quite a few times now and his translation will provide for your best understanding of the topics.

The house is available from April 6 ( afternoont) till april 13. Booking includes the lessons, the accomodation and translation. You will have to provide for your trip to Kansai airport and food yourself, there is a kitchen in the house and lots of places to eat around. We will organise an original tea ceremony in the Daitokuji temple and study with Kokumai Sensei who developed a method of prevention of Heart disease with shiatsu and exercises. Join us! there will be 13 places available alltogether, half is already taken.

more info? info@zenshiatsu.nl

Directe Moxa

Een praktijk Oosterse Geneeskunde kan niet zonder de toepassing van moxa, het is de yang in de yin, de versteviging, toevoeging en huiswerk. Ondersteuning voor immuniteit , voor mensen onder chemotherapie. Zorg dat je het in de vingers hebt en houdt! Een dag vol theorie, rollen, draaien en toepassen van directe moxa op de huid, olkyu en chinetsukyu.. Met veel nieuwe punt indicaties.

Op zaterdag 9 maart 2018 van 10-17u.

Kosten zijn € 125, voor studenten is de prijs € 75.

Olv Joyce Vlaarkamp, moxa fanaat en sponsor van Moxafrica waar de opbrengst naar toe zal gaan.

 

Workshop met Tomas Nelissen: zijn levenswerk over de drie families.

30 & 31 maart 2019 van 10 – 17 uur.
Kosten € 200,-.

Oprichter van de Hara shiatsu school uit Wenen komt zijn levenswerk over de
drie families met ons delen.

Meridianen zijn geen abstracte energiebanen maar het fundament waarmee we in de shiatsu werken, ze zijn de poort naar een complex energetisch universum. Meridianen verbinden alle lichaamsdelen, zintuigen, organen emoties en mentale componenten met een bepaald levensprincipe. In deze workshop ontdekken we het fascinerend concept van de 3 families:

De meridianen binnen een familie werken zo nauw samen dat je ze niet van elkaar kunt scheiden. Door in deze eenheid een harmonie te brengen heb je een directe ingang, beïnvloedt je het hele meridiaan systeem en kom je op een eenvoudige en snelle manier tot zeer goede resultaten.

Kernpunten

  • De filosofie van de 3 families
  • Balansverstoringen effectief aanpakken en corrigeren op de diverse gezondheidsklachten
  • De Driedimensionale diagnose

Met 25 jaar ervaring als projectleider in ziekenhuizen en klinische instituten geeft Tomas Nelissen een solide fundament gebaseerd op zijn eigen ervaringen.

De Drie Schatten (San Bao) in het innerlijk landschap

Onder leiding van Joyce Vlaarkamp van 9-16 november 2019

Als je goed contact maakt met je eigen instellingen is het makkelijker om vandaar uit diagnose te stellen op de instellingen van je cliënt. Een onderzoek naar de de drie schatten Shen, Ki en Jing en hoe dat in te zetten als behandelaar. Je maakt kennis met de principes van deze drie schatten, hoe ze te benaderen en hoe het toe te passen in een behandeling. een must voor elke behandelaar!

Een week shiatsu les aan de prachtige kust van Taghazout, Marokko.

Verheug je alvast op: frostsurfandyoga.com/paradis-plage/food-and-cuisine

kosten zijn € 950 incl.logies, ontbijt en diner.