NASCHOLING

LET OP!!!
Inschrijven voor een nascholingscursus hoeft niet meer via een inschrijfformulier.
Na inschrijving, via de knop inschrijven en betalen, wordt u direct doorgeleid naar de winkel om te betalen, wij beiden krijgen daarvan een schriftelijke bevestiging.

Shiatsu studeren in Kioto, Japan met Haruhiko Masunaga Sensei.

Ga maar sparen voor over een paar jaar!

Shiatsu studeren in Japan is een bijzondere ervaring omdat je eindelijk je vak in de originele context ziet. Eindelijk valt alles samen,de vormen om je heen, de stilte, het eten, de mensen en niet in het minst de lessen van de zoon van de grondlegger van Zen Shiatsu: Haruhiko Masunaga. Zijn stijl van lesgeven is subtiel en dynamisch en er is een enorme hoeveelheid stof over te dragen.De eenvoud van zijn stijl dwingt diep respect af en hij is onvermoeibaar om het je te laten ervaren.

Eerdere keren kregen we les in Tokio, maar omdat Kioto in onze optiek gewoon de mooiste stad is hebben we dit jaar een honderd plus oud traditioneel huis gehuurd op steenworp afstand van het Keizerlijk paleis waar we op de rijstmatten les zullen hebben. We hebben het zo gepland dat jullie er zullen zijn midden in de kersenbloesem periode, de mooiste periode van het jaar. Het huis heeft wel 6 slaapkamers variërend van 2 tot 6 slaapplaatsen en een prachtige traditionele tuin, met de schuifdeuren open kunnen we optimaal genieten. We brengen onze eigen vertaler Thomas van Els mee zodat je optimaal kunt studeren.

Datum van aankomst is zaterdag 6 april, vertrek 13 april 2019. Vanaf de namiddag op zaterdag kunnen we in het huis, er is dan zaterdagavond en zondag tijd om te acclimatiseren en de stad te verkennen. Vanaf maandag zullen we dagelijks shiatsu les hebben van 9.30 tot 17u, met een lunchpauze. Dagelijks beginnen we met de meridiaanstrekkingen, er zal uitleg zijn en Masunaga Sensei zal je meenemen in buikdiagnostiek, rug manipulaties en heel veel op de meridiaan aangezette technieken met elleboog en knie. Onvoorstelbaar mooi en nergens anders zo te leren. Hij laat elke techniek op iedereen voelen, zodat je weet hoe het zou moeten zijn.Je shiatsu zal nooit meer hetzelfde zijn na deze ervaring.

De lessen zijn maandag t/m vrijdag 8 t/m 12 april van 9.30-17 u met een lunchpauze tussen de middag.

Woensdagmiddag is vrij en  hebben we  een trip naar de Daitokuji Tempel  georganiseerd voor een thee ceremonie en een ongelooflijk bijzondere traditionele boeddhistische maaltijd. Nooit at je zoveel soorten tofu!

Op de avond van vrijdag 12 April zullen we een aantal uur werken met Kokumai Sensei die een techniek ontwikkelde voor de behandeling van Hart patiënten. Kokumai Sensei is een cardioloog die merkte dat met oefeningen er veel aan preventie van hartgerelateerde klachten gedaan zou kunnen worden en zette daar een systeem voor op. Wij zullen daar kennis mee maken. Een unieke kans!

 

 De maaltijden zijn voor eigen rekening, er kan ev in het huis gekookt worden. De reis boek je zelf ( NB: Osaka/Kansai airport liefst vertrek op 5 april.) Er zijn voldoende uitstapjes mogelijk vanaf het prachtig gelegen huis vlak naast het Keizerlijk paleis, bv naar de wijk Gion, het filosofen pad en de vele ongelooflijk prachtige tempels. Voor en nadien is er natuurlijk de mogelijkheid rond te reizen. Eventuele uitstapjes en verder reizen bepaal je zelf.

 

 

Doe mee met deze bijzondere ervaring! Kosten van de workshop zijn € 1400 inclusief de lessen, het verblijf en de vertaling.

In english: (translation of the lessons can be provided in english too).

Experience the roots of your trade in its original settings and study zen shiatsu in Kyoto, Japan in the time of the cherry blossom!. We will study for a week from monday to friday with Masunaga Haruhiko Sensei from april 8 till 12, daily from 10-17u. We rented a beautiful traditonal house close to the emperial palace in central kyoto with original tatami and shoji doors and will have the teaching in the house. We are lucky to be able to translate the lessons of the Sensei by Thomas van Els who has worked with Masunaga quite a few times now and his translation will provide for your best understanding of the topics.

The house is available from April 6 ( afternoont) till april 13. Booking includes the lessons, the accomodation and translation. You will have to provide for your trip to Kansai airport and food yourself, there is a kitchen in the house and lots of places to eat around. We will organise an original tea ceremony in the Daitokuji temple and study with Kokumai Sensei who developed a method of prevention of Heart disease with shiatsu and exercises. Join us! there will be 13 places available alltogether, half is already taken.

More info? info@zenshiatsu.nl

De Drie Schatten (San Bao) in het innerlijk landschap

Onder leiding van Joyce Vlaarkamp van 9-16 november 2019

Als je goed contact maakt met je eigen instellingen is het makkelijker om vandaar uit diagnose te stellen op de instellingen van je cliënt. Een onderzoek naar de de drie schatten Shen, Ki en Jing en hoe dat in te zetten als behandelaar. Je maakt kennis met de principes van deze drie schatten, hoe ze te benaderen en hoe het toe te passen in een behandeling. een must voor elke behandelaar!

Een week shiatsu les aan de prachtige kust van Taghazout, Marokko.

Verheug je alvast op: frostsurfandyoga.com/paradis-plage/food-and-cuisine

kosten zijn € 950 incl.logies, ontbijt en diner.