NASCHOLING

Via de knop inschrijven en betalen, wordt u direct doorgeleid naar de winkel om te betalen. Wij beiden krijgen daarvan een schriftelijke bevestiging. Het bewijs van deelname krijgt u na afloop van de nascholing.

Lokatie  De meeste nascholing vinden plaats op de locatie van de opleiding, de dojo: Geleenstraat 34, 1078 LG Amsterdam. Op de contact pagina vindt u de route.

Betalingsvoorwaarden  Na betaling heeft u een bedenktijd van 14 dagen waarbinnen u kosteloos kunt annuleren. Na verstrijken van die periode betaalt u bij annulering 10% van de kosten tot  een maand voor de workshop en 100% bij latere annulering.

 

Osteoporose, lezing MBK van Lidy van Oort

Osteoporose, Carpaal tunnel syndroom, trigger finger en hielspoor  Een vrouwenonderwerp of….  lopen mannen ook risico?
Kun je het voorkomen?

Kun je het behandelen of zijn dit aandoeningen die alleen door de huisarts of orthopeed behandeld worden?

Op 10 januari van 10-13 uur. Wordt uitgesteld! je hoort wanneer de nieuwe datum is.

Kosten € 50,-

OPFRIS SHIATSU

Het kan gebeuren dat je op een gegeven moment blijft steken in behandeltechnieken die wel een nieuwe impuls kunnen gebruiken. Laat je inspireren door alle nieuwe kata’s, behandelvormen en vind het plezier terug van de ongelooflijke rijkdom aan vormen die Zen Shiatsu heeft.

Ben je ook even uit de roulatie geweest of door drukke werkzaamheden niet toegekomen aan het geven van shiatsu?
Dan is er nu de mogelijkheid om het nieuwe jaar goed te beginnen en mee te doen aan de “Zen Shiatsu Refreshment Days” onder leiding van Egon Weersink.Twee dagen opnieuw in de Zen Shiatsu duiken. Alle kata’s komen aanbod, zodat je weer vol energie en passie met shiatsu aan de gang kan gaan. Doe het voor je zelf en/of om het te delen om shiatsu te geven aan anderen.
Ervaar deze twee dagen hoe mooi Zen Shiatsu is en dankbaar is om het te geven. Leer over de ontwikkelingen en groei die Zen Shiatsu doormaakt en blijft vormen.

Olv Egon Weersink

 17 januari van 10-17u wordt uitgesteld naar een latere datum.

Kosten: € 125 per dag,

Geaccrediteerd voor 7 NAP bij Zhong.

Extensies, elleboog-en knie technieken

De extensies van Masunaga geven een prachtig inzicht hoe de interne verbindingen verlopen tussen de meridianen onderling en de organen. Omdag er geen punten op deze lijnen zijn is het accent des te meer op het in beweging brengen van de ki stroom met strekking en stabiele druk.

Twee dagen met veel elleboog en knie shiatsu en een nader bestuderen van het ki netwerk van de extensies van Masunaga.

 24 januari van 10-17 uur, wordt uitgesteld,

Directe Moxa

Theorie en praktijk in één dag.
16 januari van 10-16 uur olv Joyce Vlaarkamp

Deze dag wordt uitgesteld!

Kosten € 125,-

Opbrengsten ten bate aan moxafrica.org

 

Hara dag!

o.l.v. Ego.n Weersink.

30 januari 2021 van 10-17 uur, dit wordt uitgesteld tot nader datum.

 

 

Zitkata

De allermooiste kata en in zoveel situaties toepasbaar.
olv Egon Weersink

7 februari 10-17 uur.

 MERIDIAAN DIAGNOSTIEK

Je diagnose staat nog meestal nog niet vast na buik of rug diagnostiek, maar verfijnt zich gaandeweg de behandeling. Daarom is het fijn je conclusies te ondersteunen met meridiaan palpatie, om zo te beoordelen of je conclusie vanuit het centrum ook terug te vinden is in het meridianen netwerk.

We zullen werken vanuit de extensies van Masunaga. Een praktische dag met toepassen van je meridiaankennis met veel dynamische technieken.

Onder leiding van Joyce Vlaarkamp op 21 maart 2021

laten we hopen dat het door kan gaan!

Kosten € 125

 

MBK nascholing:

LEZING ANNEMARIE BEINTEMA OVER CANCER CARE

Op 13 november 2020 van 13-16u
Gratis voor studenten, voor afgestudeerden € 25,-

Er is steeds meer vraag naar goede nazorg bij kanker. Dit komt doordat steeds meer mensen kanker krijgen en deze ziekte overleven. Kanker patiënten kunnen jaren later nog chronisch vermoeid zijn, met concentratieproblemen of angsten kampen en andere restverschijnselen hebben van de behandelingen. Het vereist veel veerkracht en energie om weer helemaal fysiek, emotioneel en sociaal maatschappelijk te herstellen.

Annemarie Beintema, oprichter en directeur van Cancer Care Center, zal een lezing geven over oncologische nazorg. Naast de medische basiskennis, komen ook de meest voorkomende gevolgen en het belang van een integrale aanpak aan bod.

Inhoud

  • Medische basiskennis: wat is kanker, meest voorkomende ziektebeelden, diagnostische mogelijkheden en behandeling
  • De late (na)effecten van kanker of van een kankerbehandeling
  • Belang van de integrale benadering en casemanagement
  • Positieve gezondheid
  • Zelf management

Het Cancer Care Center ondersteunt (ex) kanker patiënten weer sterker en vitaal te worden.  Fysiek, psychisch en sociaal-maatschappelijk, zodat ze vanuit eigen kracht de regie over hun leven, werk en deelname aan de maatschappij weer op kunnen pakken.

De lezing is nog alleen via zoom te volgen

LEZING YAN SCHROEN

De optiek v.d. Oosterse geneeskunde op het Corona virus

Yan Schroen kan als geen ander uitleggen hoe we dit virus kunnen bezien vanuit de Oosterse geneeskunde. Hij zal dat doen aan de hand van de 6 divisies en leidt je langs de geschiedenis van de 100 scholen.Vanuit zijn kennis van biochemie, taoïstische filosofie, acupunctuur en kruidengeneeskunde krijg je inzicht in een systemisch denken die zijn weerga niet kent. Mis dit niet!

Je kunt de zoomsessie alsnog opvragen om dit tijdloze document te kijken en  luisteren.

Kosten: € 25.