DOCENTENTEAM

Joyce Vlaarkamp, Oprichtster en docent

Vanuit fysiotherapie kwam ik in aanraking met shiatsu en dit is de rode draad in mijn bestaan geworden. Ik studeerde bij zoveel mogelijk leraren maar de Zen Shiatsu stijl was mijn favoriet door haar eenvoud, beweeglijkheid en effectiviteit. In 1996 heb ik de Zen Shiatsu Opleiding opgericht, waar de Zen Shiatsu wordt gedoceerd vanuit de Japanse meridiaantherapie. Shiatsu is prachtig sensitief en tegelijkertijd krachtig en effectief en zal me met haar eindeloze variaties en mogelijkheden altijd blijven boeien in behandeling en lesgeven.

Heidy van Koesveld, docent 3de jaar en begeleider supervisie

Docent opleiding alle leerjaren Egon Weersink

Docent aan de Zen Shiatsu opleiding sinds 2001. Afgestudeerd aan de ALO. De oosterse shiatsu en de westerse kijk op bewegen staat bij hem centraal. Dit heeft geresulteerd in zijn bedrijf Tsubotraining, waar de aandacht ligt op alignment, balans en de onderlinge samenwerking van meridianen en hara middels shiatsu, zwemmen en meridiaan strekkingen. Egon heeft een goede kijk op hoe je beweging organiseert en wat je kunt doen om je daarvan bewust te worden, en zo je lichaam beter te gebruiken.

Jelle van Andel, docent 2de & 3de jaar, begeleider supervisie

Paul Hilkens, docent 1ste en 2de jaar, begeleider oefenavonden

Het shiatsu ambacht staat bij Paul centraal.

Ellen Hommel, gastdocent, scriptiebegeleider.

Yoshinori Myashita

Yoshinori Myashita of Yoshi zoals de meeste mensen hem noemen was een van de eersten die in Nederland kwam werken en lesgeven in shiatsu. Hij heeft gestudeerd aan het Nippon Shiatsu college in Tokyo bij de toen nog levende Namikoshi en deed daarna praktische ervaring op bij Ichimura Sensei. Hij heeft een schat aan kennis en praktijkervaring die hij graag en rijkelijk deelt met zijn studenten.Never a dull moment!

Monika Förster, gastdocente en docent introductiecursus

Maartje Huibers, mede examinator

Studeerde Shiatsu in Israël en voltooide haar studie bij de Zen Shiatsu Opleiding. Later specialiseerde ze zich in Chi Kung (Healing Tao) en Chi Nei Tsang (orgaanmassage). Zij geeft, naast haar praktijk, veelvuldig les op deze vlakken. Lichaamswerk is voor haar de weg naar bewustzijn op een eerlijke en intense wijze. Ze werkt vanuit gevoel, passie, ervaring, speelsheid en verstilling.