HET VIERDE JAAR

Deze vorm van het vierde jaar wordt nog gehandhaafd in 2020/2021, daarna zal het vierde jaar bestaan uit Medische Basiskennis, schrijven van je Scriptie, stage, intervisie en een vijftal opleidingsdagen.

Het vierde jaar is een voorbereiding op de professionele realiteit; voor mensen die als therapeut aan de slag willen met shiatsu en zich hebben gekwalificeerd door het behalen van het 3de jaar examen. In dit jaar werk je aan het vormgeven van je afstudeer scriptie, behaal je je Cpion diploma westers medische basiskennis en bereid je je voor op je professie door middel van intervisie,2 weekends begeleiding over het opzetten van je eigen praktijk : je benodigde inschrijvingen, verzekering, kamer van koophandel, voorwaarden voor declareren van je cliënten, beroepsoriëntatie: beroepsvereniging en maatschappelijke positie.Daarnaast verzorg je een stage van 5 dagen voor jezelf.

Intervisie

Het gezamenlijk behandelen van dezelfde cliënt en uiteindelijk samen besluiten tot een behandelplan is een geweldige manier van leren. Je leert te gaan staan voor je eigen diagnostische interpretaties en hoort hoe anderen hetzelfde weer anders interpreteren.

Scriptie/Afstudeerproject

Je schrijft je these: wellicht een speciale richting binnen de shiatsu waarin je je wilt verdiepen of een interesse in bepaalde klachten benadering. Dit kan ook in beeldmateriaal of in de vorm van een open les.

Stage

Je dient minimaal vijf dagen stage in een praktijk naar keuze voor jezelf te verzorgen. De school zal je hierbij zo veel mogelijk assisteren. Denk hierbij aan shiatsu praktijken, maar ook acupunctuur, Chinese kruiden, verpleeghuizen, assistentie van evenementen of binnen een westers medische setting.

Aansluiting bij beroepsvereniging Shiatsu Vereniging Nederland geven continuïteit en vergoedingsmogelijkheden voor je cliënten.

Trainingsvorm

  • 2 weekends les
  • afrondende dag zomerschool