Parttime Beroepsopleiding in Zen Shiatsu ® sinds 1996.

Shiatsu is een vorm van manueel lichaamswerk, voortkomend uit de Oosterse Geneeskunde, ontwikkeld en verfijnd in de Japanse cultuur.

De Zen Shiatsu opleiding is de plek om dit ambacht te leren, we leveren al 25 jaar de meest prachtige therapeuten af. We zijn een vierjarige hbo deeltijd studie, er is veel ambacht en lichaamswerk maar de Oosterse geneeskunde is gebaseerd op een rijke wetenschap en kennis, dus genoeg theorie om je tanden in te zetten! Je leert het vak in de praktijk , je handen, je vorm van bewegen, je krachtbron, alles komt aan bod om een goed getrainde shiatsu therapeut te worden die oog heeft voor balans . Aangrijpingspunt van ons vak is de mens in de meest brede zin van het woord: fysiek, emotioneel, mentaal en energetisch, het totaal is de samenwerking die ons mens-zijn kenmerkt.

 

Scroll door naar beneden over meer betekenis van Zen Shiatsu, de opleiding, de open dagen en andere wetenswaardigheden.

Video Zen Shiatsu op de opleiding

“‘Via een tweedejaars student aan de opleiding kwam ik in aanraking met shiatsu. Na mijn studie en werk in de journalistiek een compleet nieuwe weg, maar toen ik de dojo binnenkwam en Joyce en Egon ontmoette voelde ik me direct thuis. De passie die de docenten voor shiatsu hebben is aanstekelijk. Door de mooie achtergrondverhalen van Joyce en de altijd rake aanwijzingen van Egon, werd iets totaal nieuws al snel een begrip.’”

Nieuwsbrief Zen Shiatsu