Immuniteit, gezond en wel blijven

 

Zen Shiatsu Opleiding

De Zen Shiatsu ® Opleiding is trots op een directe link met de lijn van de oprichter van deze stijl; Shizuto Masunaga. We trainen geïnspireerd door deze traditionele lijn uitermate klassiek: je traint intensief en wordt begeleid in alle aspecten van het shiatsu vak. We streven ernaar om je te begeleiden zoals je vroeger zag in de gildes, de docenten zijn continue bezig om je te corrigeren, te begeleiden en vragen je inzet, wellicht meer je verlangen, om het vak tot in de puntjes te gaan beheersen. De Zen Shiatsu Opleiding is een beroepsopleiding voor de mensen die hier voor willen gaan.

De opleiding is dit jaar intensiever en compacter geworden en biedt zo meer maatwerk. In drie jaar leer je het vak: je traint intensief in de vorm, de meridianen en de diagnostiek zodat je het ambacht in al haar facetten eigen maakt en leert beheersen. Je rondt het derde jaar af met een examen en certificaat. Voor de mensen die als therapeut willen gaan werken en daarom afstuderen op HBO niveau is er een vierde jaar waar je je diploma Medische Basisvakken haalt, je scriptie schrijft en stage loopt. Als je dit vierde jaar afrondt behaal je je diploma. Meer intensiteit, meer verdieping, dat is waar de opleiding voor staat.

Scroll door naar beneden over meer betekenis van Zen Shiatsu, de opleiding, de open dagen en andere wetenswaardigheden.

 

Welkom bij de Zen Shiatsu Opleiding

Zenshiatsu?

Wat is zenshiatsu?

Shiatsu is een vorm van meridiaanbehandeling, gebaseerd op de Oosterse geneeskundige traditie, en maakt gebruik van de toepassing van druk, strekkingen en manipulaties. Het is ontwikkeld in Japan.

Kennismaken

Open dagen

Ja! Shiatsu is een contact beroep en dat  blijkt hard nodig in deze 1,5 meter tijd. Shiatsu is een geweldige manier voor jezelf en anderen te zorgen. De open dagen zijn weer voorbij en op 21 september 2020 start het eerste jaar op maandagen. Je kunt natuurlijk altijd een afspraak maken voor een persoonlijk gesprek of een behandeling.

Meer informatie

Video Zen Shiatsu
op de opleiding

Testimonials

Testimonials

Via een tweedejaars student aan de opleiding kwam ik in aanraking met shiatsu. Na mijn studie en werk in de journalistiek een compleet nieuwe weg, maar toen ik de dojo binnenkwam en Joyce en Egon ontmoette voelde ik me direct thuis. De passie die de docenten voor shiatsu hebben is aanstekelijk. Door de mooie achtergrondverhalen van Joyce en de altijd rake aanwijzingen van Egon, werd iets totaal nieuws al snel een begrip.

Lees meer…

Inschrijven

Inschrijven Zen Shiatsu Opleiding

Download hier het inschrijvingsformulier in PDF formaat. Het is ook mogelijk om via incasso te betalen. Hiervoor moet je een Machtigingsformulier Automatische Incasso invullen.

Klachtenreglement

Winkel

Winkel

In de winkel kun je direct terecht voor een boek, maar je kunt je hier ook opgeven voor de nascholingen en workshops.