Parttime Beroepsopleiding in Zen Shiatsu ® sinds 1996.

Shiatsu is een vorm van manueel lichaamswerk, voortkomend uit de Oosterse Geneeskunde, ontwikkeld en verfijnd in de Japanse cultuur.

De Zen Shiatsu opleiding is de plek om het shiatsu ambacht te leren, we leveren al meer dan 25 jaar de meest prachtige therapeuten af. De opleiding is vormgegeven als vierjarige hbo deeltijd studie. In de lessen zit veel praktijk en lichaamswerk maar de Oosterse geneeskunde is gebaseerd op een rijke wetenschap en kennis, dus meer dan genoeg theorie om je eigen te maken. In de loop der lessen komen je handen, je vorm van bewegen, het gebruik van je hara, je zwaartepunt en krachtbron, allemaal aan bod om zich uit te lijnen en optimaliseren. Daarom vinden we shiatsu een ‘do’, een vorm om te slijpen aan je ambacht maar ook aan jezelf. Om een goed getrainde shiatsu therapeut te worden die oog heeft voor balans is het belangrijk om te zijn waarvoor je staat.
Aangrijpingspunt van ons vak is de mens in de meest brede zin van het woord: fysiek, emotioneel, mentaal en energetisch, het is geweldig om zo breed met mensen te kunnen werken.

 

Scroll door naar beneden over meer betekenis van Zen Shiatsu, de opleiding, de open dagen en andere wetenswaardigheden.

Video Zen Shiatsu op de opleiding

“‘Via een tweedejaars student aan de opleiding kwam ik in aanraking met shiatsu. Na mijn studie en werk in de journalistiek een compleet nieuwe weg, maar toen ik de dojo binnenkwam en Joyce en Egon ontmoette voelde ik me direct thuis. De passie die de docenten voor shiatsu hebben is aanstekelijk. Door de mooie achtergrondverhalen van Joyce en de altijd rake aanwijzingen van Egon, werd iets totaal nieuws al snel een begrip.’”

Nieuwsbrief Zen Shiatsu