Parttime Beroepsopleiding in Zen Shiatsu ® sinds 1996.

Shiatsu is een vorm van manueel lichaamswerk, voortkomend uit de Oosterse Geneeskunde, ontwikkeld en verfijnd in de Japanse cultuur.

De Zen Shiatsu opleiding is de plek om dit ambacht te leren, we leveren al 25 jaar de meest prachtige therapeuten af. We zijn een vierjarige hbo deeltijd studie, er is veel ambacht en lichaamswerk maar de Oosterse geneeskunde is gebaseerd op een rijke wetenschap en kennis, dus genoeg theorie om je tanden in te zetten! Je leert het vak in de praktijk , je handen, je vorm van bewegen, je krachtbron, alles komt aan bod om een goed getrainde shiatsu therapeut te worden die oog heeft voor balans . Aangrijpingspunt van ons vak is de mens in de meest brede zin van het woord: fysiek, emotioneel, mentaal en energetisch, het totaal is de samenwerking die ons mens-zijn kenmerkt.

Indeling van de studiejaren:

De ambachtelijke basis van het vak leer je in de eerste drie jaar: je traint intensief in de vorm, de meridianen en de diagnostiek zodat je het ambacht in al haar facetten eigen maakt en leert beheersen. Je rondt het derde jaar af met een tentamen en certificaat als je hier stopt. Voor de mensen die als therapeut willen gaan werken en daarom afstuderen op hbo niveau is er een master jaar waar je aan je therapeut schap slijpt. Je onderzoekt je drijfveren, je valkuilen en leert voor jezelf te zorgen in contact met de ander, een zelfonderzoek wat bepalend is voor jouw vorm als therapeut. Daarnaast maak je in dit jaar je eindopdracht, bv door het schrijven van een scriptie over een onderwerp wat je mateloos interesseert en wat je gaat vormen; je organiseert een stage voor jezelf in dienst hiervan of in dienst van een werkveld wat je interesseert. In dit jaar of liefst al eerder heb je ook tijd om je diploma medische basisvakken te gaan halen.

Je rondt je opleiding af met het examen en met een diploma op zak kan je je vak gaan uitoefenen. Meer intensiteit, meer verdieping, dat is waar de opleiding voor staat. En wij zijn op zoek naar jou, die niet alleen komt halen maar ook zichzelf meebrengt en de wil tot leren en ervaren.

Over de Stijlvorm:

Zen shiatsu is een stijlvorm ontwikkeld door Shizuto Masunaga, waarin de tradities en principes van de oosterse geneeskundige traditie en de herkomst vanuit de Ampuku weer zijn bijgezet. Je zou kunnen zeggen dat deze stijlvorm haar traditionele roots eert en verdiept. Daarom is de Zen Shiatsu ® Opleiding trots op een directe link met de lijn van de oprichter van deze stijl en zijn voortzetter Haruhiko Masunaga. We trainen geïnspireerd door deze traditionele lijn uitermate klassiek: je traint intensief en wordt begeleid in alle aspecten van het shiatsu vak. We streven ernaar om je te begeleiden zoals je vroeger zag in de gildes, de docenten zijn continu bezig om je te corrigeren, te begeleiden en vragen je inzet, wellicht meer je verlangen, om het vak tot in de puntjes te gaan beheersen. De Zen Shiatsu Opleiding is een beroepsopleiding voor de mensen die hier voor willen gaan.

Scroll door naar beneden over meer betekenis van Zen Shiatsu, de opleiding, de open dagen en andere wetenswaardigheden.

Video Zen Shiatsu op de opleiding

“‘Via een tweedejaars student aan de opleiding kwam ik in aanraking met shiatsu. Na mijn studie en werk in de journalistiek een compleet nieuwe weg, maar toen ik de dojo binnenkwam en Joyce en Egon ontmoette voelde ik me direct thuis. De passie die de docenten voor shiatsu hebben is aanstekelijk. Door de mooie achtergrondverhalen van Joyce en de altijd rake aanwijzingen van Egon, werd iets totaal nieuws al snel een begrip.’”

Nieuwsbrief Zen Shiatsu