Beroepsopleiding voor mensen met het hart in hun handen

De Zen Shiatsu ® Opleiding is trots op een directe link met de lijn van de oprichter van deze stijl: Shizuto Masunaga. We trainen geïnspireerd door deze traditionele lijn uitermate klassiek: je traint intensief en wordt begeleid in alle aspecten van het shiatsu vak. We streven ernaar om je te begeleiden zoals je vroeger zag in de gildes, de docenten zijn continu bezig om je te corrigeren, te begeleiden en vragen je inzet, wellicht meer je verlangen, om het vak tot in de puntjes te gaan beheersen. De Zen Shiatsu Opleiding is een beroepsopleiding voor de mensen die hier voor willen gaan.

De opleiding is dit jaar intensiever en compacter geworden en biedt zo meer maatwerk. De ambachtelijke basis van het vak leer je in de eerste drie jaar: je traint intensief in de vorm, de meridianen en de diagnostiek zodat je het ambacht in al haar facetten eigen maakt en leert beheersen. Je rondt het derde jaar af met een tentamen en certificaat. Voor de mensen die als therapeut willen gaan werken en daarom afstuderen op hbo niveau is er een vierde jaar waar je aan je therapeut schap slijpt. Je onderzoekt je drijfveren, je valkuilen en leert voor jezelf te zorgen in contact met de ander, een zelfonderzoek wat bepalend is voor jouw vorm als therapeut. Daarnaast schrijf je in dit jaar je scriptie over een onderwerp wat je mateloos interesseert en wat je gaat vormen; je organiseert een stage voor jezelf in dienst hiervan of in dienst van een werkveld wat je interesseert. In dit jaar of al eerder heb je ook tijd om je diploma medische basisvakken te gaan halen.

Je rondt je opleiding af met het examen en met een diploma op zak kan je je vak gaan uitoefenen. Meer intensiteit, meer verdieping, dat is waar de opleiding voor staat.

Scroll door naar beneden over meer betekenis van Zen Shiatsu, de opleiding, de open dagen en andere wetenswaardigheden.

Video Zen Shiatsu op de opleiding

‘Via een tweedejaars student aan de opleiding kwam ik in aanraking met shiatsu. Na mijn studie en werk in de journalistiek een compleet nieuwe weg, maar toen ik de dojo binnenkwam en Joyce en Egon ontmoette voelde ik me direct thuis. De passie die de docenten voor shiatsu hebben is aanstekelijk. Door de mooie achtergrondverhalen van Joyce en de altijd rake aanwijzingen van Egon, werd iets totaal nieuws al snel een begrip.’”

Nieuwsbrief Zen Shiatsu