INTRODUCTIECURSUS

Voorjaar 2019

woensdagochtend 10-12.15 uur
start: 6 maart

Shiatsu is, net als acupunctuur, gebaseerd op het idee van een vrije stroom van Ki in het meridiaanstelsel. Deze Levensenergie vloeit langs de meridianen (energiebanen) door ons hele lichaam, het reguleert en harmoniseert de verschillende lichaamsfuncties.

Is deze stroom van Ki uit balans of geblokkeerd, dan voelen wij spanning in ons lichaam of functioneren onze organen minder goed. Vaak voelen wij ons moe en hebben we rug- of hoofd pijn of andere klachten. Bij een shiatsu behandeling wordt de Ki gestimuleerd om weer vrij te kunnen stromen. Het lichaam krijgt een impuls die een zelf genezingsproces op gang brengt.

In de cursus maak je kennis met de basisprincipes van shiatsu. Je onderzoekt verschillende manieren van aanraking, strekkingen en mobilisaties. Je leert je lichaamsgewicht in te zetten om de juiste druk toe te passen. Willen wij het stromen van Ki bij een ander stimuleren, dan is het belangrijk om eerst aandacht aan onszelf te geven. Door middel van een goede warming-up, meridiaanstrekkingen en Do-In (zelf-shiatsu) bevorderen wij het stromen van onze eigen Ki. In het geven en ontvangen van shiatsu leer je je te verbinden met je adem en je eigen centrum, je ontwikkelt meer lichaamsbewustzijn en ontspant.

Monika Forster is gediplomeerd Zen Shiatsu therapeut, gediplomeerd dans-docent en student van Suprapto Suryodarmo, dans- en meditatie meester uit Indonesië. Zij is als docent beweging verbonden aan de Theaterschool Utrecht en Theaterschool Amsterdam; zij is docente shiatsu aan de Zen Shiatsu Opleiding.
Zij heeft haar eigen shiatsu praktijk in Amsterdam.

  • Wanneer: 10 woensdagochtenden
  • van 10-12.15 uur
  • vanaf  6 maart tot en met 22 mei 2019
  • geen les op 27 maart en 24 april
  • Kosten: € 220,-
  • gereduceerde prijs: €190,-  (voor mensen met een studiebeurs of uitkering)
  • vroegboekkorting tot 1 februari. Kosten: € 190 of gereduceerd tarief € 170,-
  • Waar: Zen Shiatsu Opleiding, Geleenstraat 34, Amsterdam
  • Aanmelding en info: Monika Forster tel: 020-6937808 of e-mail: monikaforster@dds.nl
  • www.shiatsudansamsterdam.nl

Als je je wilt opgeven stuur me a.j.b. een mail met je adres en telefoonnummer en maak een aanbetaling van € 50,- over naar IBAN: NL33INGB0005803227 van Monika Forster te Amsterdam o.v.v.: shiatsu cursus.
Je kunt me natuurlijk ook bellen of mailen voor opgave of vragen.

Shiatsu introductie cursus buiten de Randstad?
Voor shiatsu introductie cursus in Haarlem:  Jaap Storteboom
Shiatsu cursus in Bergen zie: Christel van der Meer